Resor till vännationer 2017/18!

INS2012Wermlands Nation får regelbundet inbjudningar till våra vännationers fester och andra evenemang runt om i Norden. På den här sidan berättar vi om de inbjudningar vi får in, sidan uppdateras vartefter.

OBS: De som är eller tidigare varit engagerade i nationen, eller är beredda att engagera sig under läsåret 2018/19, har prioritet för att få åka på en vännationsresa (stipendiatresa). Vill du veta mer om hur du engagerar dig, läs den här sidan. Även vanliga medlemmar har chansen att få en plats, om man anmäler sig i tid.
Är du intresserad av att resa, skicka epost till vår 1Q (förste qurator).

Kommande resor 2018:

Helgen 26-29 juli 2018 Savolainen Osakunta i Helsingfors:
Tervis, en oförglömlig ångbåtsresa på sjöar i landskapet Savolax i östra Finland.
Resan börjar med en bussfärd från Helsingfors tidigt på morgonen torsdag 26 juli, och därför bör man vara på plats i Helsingfors redan på kvällen 25 juli. Efter 3 dygns ångbåtsresa kör bussen tillbaka till Helsingfors söndag kväll 29 juli, varför man får räkna med en övernattning till i Helsingfors.
Vi har två gratisplatser, och då ingår båtfärden och mat. Däremot måste man själv bekosta resan t.o.r. Helsingfors, övernattningar där, och busstransporten. Extra platser kostar 80 Euro och busstransporten 30 Euro.
OBS: Tervis är att jämföra med en ”tältsemester”, där man sover under enkla förhållanden (liggunderlag och sovsäck), äter enkel mat (gröt, korvgrillning o.dyl) och får vara beredd på att hjälpa till med praktiska göromål. Man får ingen hytt på båten, det finns inga sittningar och det är fritidsklädsel som gäller. Så tänk på detta om du vill följa med!
Fotoalbum från Tervis 2016
Sista anmälningsdag är 30 juni, men vill man åka fler än två personer måste man anmäla dessa mycket tidigare.

Ibland får vi gratisplatser (för evenemanget) och då betalar man bara för resan till vännationen. Dessutom bidrar vi med max. 500 kr i resebidrag per person (för max 2 personer), för varje inbjudan!

I de flesta fall ordnas enkel logi hos studenter el.dyl. Att besöka våra vännationer är bland det roligaste man kan uppleva i Wermlands Nation, och väldigt lärorikt och inspirerande för de som väljer att engagera sig i vår nation!

Mer info om våra vännationer i Norden hittar du här.

Tidigare resor 2017/18:

Helgen 16-18 februari 2018 Savolainen Osakunta i Helsingfors:
Årsfest när nationen fyller 113 år, fest i 3 dagar:
Fredag 17/2: Internationell sits kl. 18 för alla vännationsgäster, klädsel ”smart casual”
Lördag 18/2: Cocktails kl. 17, Årsfestmiddag kl. 19 med dans och efterfest, klädsel högtidsdräkt (frack resp. långklänning)
Söndag 19/2: Sillfrukost (brunch) kl. 12, fri klädsel
Kostnad: Gratis för 2 personer, 59 Euro för middagen för ytterligare 2 gäster, fredag & söndag är gratis för alla gäster
Sista anmälningsdag 7 februari (passerat)
Onsdag 6 december 2017 Nylands Nation i Helsingfors:
Självständighetsbal i det Nyländska nationshuset för att fira 100 år av finsk självständighet. Kostnad 80 Euro, klädsel Högtidsdräkt.
Sista anmälningsdag 27 november (passerat)
Lördag 25 november 2017 Studenterforeningen i Köpenhamn:
Årsfest, 3-rättersmiddag och bal med dans. Mer info finns här!
Vi har en gratisplats! Sista anmälningsdag 6 november (passerat)
Lördag 28 oktober 2017 Nylands Nation i Helsingfors:
Gäddfest för att fira Gäddans ankomst. Detta är en bal med efterföljande ”sillfrukost” på söndagen. Mer info finns här!
Sista anmälningsdag 12 oktober (passerat)
Helgen 20-22 oktober 2017 Wermlands Nation i Lund:
Esaias Tegnérs bal, fest i 3 dagar med Varggasque, bal på AF-borgen, och Nävgrötsbrunch! Festkostnad för hela helgen: 1040 kr. Mer info finns här!
Sista anmälningsdag 5 oktober (passerat)
Lördag 23 sept. 2017 Det Norske Studentersamfund (DNS) i Oslo:
Grisefest, en galafest för att ära Hans Majestet Grisen, en gyllene gris som är DNS beskyddare. Denna fest har anordnats sedan 1859, men mycket oregelbundet, så i år är det den 21:a Grisefesten.
Två gratisplatser! Mer info finns här!
Sista anmälningsdag 17 september (passerat)
Helgen 20-23 juli 2017 Savolainen Osakunta i Helsingfors:
Resan börjar med en bussfärd från Helsingfors tidigt på morgonen torsdag 20 juli, och därför bör man vara på plats i Helsingfors redan på kvällen 19 juli. Bussen går till ångbåten som väntar i staden Puumala, och sedan följer båtresan under 3 dygn. Bussen kör tillbaka till Helsingfors söndag 23 juli och är framme ca kl. 22, varför man får räkna med en övernattning till i Helsingfors.
Vi har två gratisplatser, och då ingår busstransporten, båtfärden och mat. Däremot måste man själv bekosta resan t.o.r. Helsingfors och övernattningar där.
Sista anmälningsdag fredag 16 juni (passerat)