Medlemsbonus istället för medlemsavgift!

oscarh_dollarfaceNu inför nationen något man kallar ”medlemsbonus” som helt ersätter medlemsavgiften! Nyheten har slagit ner som en försenad påskbomb. För att reda ut vad detta innebär har vi intervjuat kassören i styrelsen.

Hej Oscar, du är kassör i Wermlands Nation?
– Ja, eller Qurator Economicum som det egentligen heter.
Ojdå… Går det bra att säga Qurator Mekonomen istället?
– Nej… fb_arg_stor
Okej, sorry. Kan du förklara det här nya med ”medlemsbonus”?
– Jo, vi har märkt att även en låg medlemsavgift, bara 20 kr för studenter, inte hjälper för att folk ska bli medlem i nationen. Så vi vänder på steken och istället ger bort pengar för att bli medlem! Detta kallar vi medlemsbonus.
Så medlemsavgiften försvinner helt?
– Jajamen. Vi vill belöna folk för att de har den goda smaken att bli medlemmar. Det ska inte kännas betungande att bli medlem.
Hur får man sin medlemsbonus?
– Den får man så fort man kommer på något av nationens evenemang. 20 kr direkt i handen!
Så vilka evenemang är på gång nu under våren?
– Tyvärr inga alls under våren. Men man kan ju också gå med i styrelsen.
Hur menar du då?
– Jo, de som sitter i styrelsen får automatiskt sin medlemsbonus. Det har vi beslutat enhälligt. Jag har precis gett mig själv min bonus, riktigt trevligt.
Det kan jag tänka mig. Men är inte 20 kr lite futtigt?
– Kanske det, men det kan man ju ändra på genom att komma på vårt årsmöte i maj. Då bestämmer vi medlemsbonusen för nästa läsår.
De som redan är medlemmar då, kan de få tillbaka sin medlemsavgift?
– Ja, det är bara att visa upp sitt medlemskort.
Medlemskort? Det vet jag inte om jag fått något…
– Nej, det var lite problem med tryckeriet. Tråkigt.
Men vad händer om massor av folk blir medlemmar framöver? Blir det inte besvärligt med ekonomin då?
– Det tänker vi kompensera med traditionella krogpriser på mat & dryck. Vi måste bli lite mer marknadsinriktade nuförtiden, det har jag läst nånstans.
Du pluggar ekonomi här på universitetet?
– Nej…??? Design och produktutveckling!
Jag förstår… Något mer att tillägga?
– Jag kanske kan dra ett litet kassörs-skämt. Hur mycket är en dålig krona värd?
Hmm… nej, det vet jag inte. Berätta.
– 100 kass-ören. fb_haha_stor En dålig krona. fb_haha_stor Fattar du?
Jo, jag fattar… Jättekul. Verkligen. Till sist, du har tydligen finskt påbrå?
– Japp, Oscar Feikkinen heter jag idag.