Landskap 23 maj

Måndag 23 maj är det Landskap med Wermlands Nation. Ett Landskap som kan bli helt avgörande för nationens framtid! Du kommer väl?

”Landskap” är det traditionella namnet för årsmöte inom nationsvärlden. Alla som är eller har varit medlemmar det senaste året har fått en kallelse till Landskapet via epost. För att kunna närvara och rösta på Landskapet måste du vara medlem i nationen, vilket du senast kan bli på plats innan mötet börjar.

askungenLandskapet äger rum måndag 23 maj kl. 19 på Ättestupan (Västgöta Nations lokal på Rydsvägen 252). Askungen säger:
”Nåja. Vad är väl ett Landskap på Stupan? Det kan ju va fruktansvärt långtråkigt och dötrist och… alldeles, alldeles underbart!”

Nja, vi kan inte utlova en underbar tillställning med tappade skor och romantiska möten. Men det är ett viktigt möte, och alla medlemmars åsikter är välkomna när vi ska besluta om hur nationen ska fungera nästa läsår.
Så här är det:

• Nuvarande styrelse avgår till sommaren. På ett extrainsatt Landskap i december 2015 försökte vi komplettera styrelsen med fler studenter, men det lyckades inte.
  • Sedan dess har diskussioner inletts om att istället ombilda nationen till en alumniförening. Man skulle då sluta fokusera på att rekrytera nya studenter och istället ha mer begränsad verksamhet för nuvarande och tidigare medlemmar.
  • Helst vill vi förstås fortsätta driva nationen som en aktiv studentförening. Vill du vara med och jobba för det, hör av dig till styrelsen eller kom på Landskapet! (Mer info finns här)
  • Om inget av detta är genomförbart så yrkar styrelsen för en upplösning av nationen.

Kallelse och alla handlingar inför Landskapet skickas ut till alla medlemmar, så se nu till att bli medlem för att vara med och påverka!

Här finns en preliminär dagordning för mötet (PDF-fil)
Vill du veta mer om förslagen som kommer att läggas fram på Landskapet? Bli då medlem med en gång så ordnar vi det.