Program för läsåret 2016/17

Här kan du se nationens program för läsåret 2016/17, alltså de aktiviteter och evenemang som vi anordnar eller deltager i på annat sätt.

VÅRTERMINEN 2017:

NÄR?   VAD?
Hela terminenvannationer Vännationsresor
Vi fortsätter besöka våra vännationer i Norden allteftersom vi får inbjudningar. Alla betalande medlemmar har chans att få en plats!
28 februaritarta32 Tårtkalas
Nationen fyller 32 år denna dag, vi bjuder på tårta! Gratis för alla medlemmar, 20 kr för övriga gäster.
25 mars – 6 majNationskampen-logo Nationskampen – Wermlands mot Västgöta
Under våren genomför vi Nationskampen, en serie evenemang där vi ska kämpa mot Västgöta Nation för att bli ”bäst i väst”! Ett perfekt sätt att uppleva nationslivet i Linköping och träffa nytt folk.
25 marsvaffelslaget2 Våffel-slaget
Första tävlingen i Nationskampen! Vi bjuder på wermländska och västgötska våfflor – vilka är godast? Gör ditt val och bidra till segern.
1 aprilnomd NÖMD – Nationernas Öppna Mästerskap i Dart
Andra tävlingen i Nationskampen! Nationerna möter varandra i dart, med fulsittning på kvällen.
7 aprilbarsarkar2 Bärs-ärkargången
Tredje tävlingen i Nationskampen! Blindprovning av värmländska och västgötska öl. Vilket landskap brygger den bästa ölen?
25 aprilradiofika Radiofika med inspektorn
Fika med nationens inspektor Staffan Förhammar, som berättar kring Sveriges radiohistoria.
30 aprilkubbduellen Kubbduellen och Valborgsfirande
Fjärde tävlingen i Nationskampen! Vi firar Valborg i Trädgårdsföreningen och drabbar samman med Västgöta i Kubbduellen. Därefter blir det insjungning av våren på Borggården, och grillning på kvällen.
6 majbastivast Bäst i Väst – sittningen
Avslutningen på Nationskampen – en sittning med Västgöta Nation där vi visar alla våra sittningstraditioner! Nu avgörs kampen, vilken nation är ”bäst i väst”?
12 majGrillfest SOF med SOSSU SOF-mys med SOSSu
”Samkväm” på SOF med orkestern SOSSu från vår finska vännation Savolainen Osakunta.
22 majLandskap Landskap
Vi har Landskap (årsmöte) där vi stakar ut vägen framåt för nästa läsår.

HÖSTTERMINEN 2016:
Det här hände förra terminen:

NÄR?   VAD?
13-14 augustiwermland3b Märkesmålning
Vi målar vårt märke i märkesbacken på Campus Valla.
Oktoberinslundkph Vännationsresor
Vi besöker våra vännationer i Norden på följande evenemang:
— Internordiskt Studentmöte i Helsingfors (6-9 oktober)
— Esaias Tegnérs bal på Wermlands Nation i Lund (14-16 oktober)
— Årsfest på Studenterforeningen i Köpenhamn (21-23 oktober)
18 novemberholgerspex Holgerspexet ”Tsar du revolution?”
Vi går på Holgerspexet tillsammans med Västgöta Nation.
18-20 novemberalgbal Älggask (Älgbal) i Uppsala
Vi besöker Värmlands Nation i Uppsala och går på deras Älggask, även kallad Älgbal.
26 november kl. 16:30stadiljus4 Allsång ”Stad i ljus”
Vi är med och sjunger ”Stad i ljus” på Stora Torget tillsammans med alla andra LiU-studenter som vill och kan!
26 november kl. 17:30skogenskonung3 Skogens Konung
Vår middag till minne av Älgjakten. Startar med fördrink direkt efter allsången.
14 decembergodjul_snö Julmys
Julmys med glögg, pepparkakor, julgran, julstämning och rimstuga. Gratis för alla medlemmar!