Bäst i Väst 6 maj

Scroll down for English version

Bäst i Väst-sittningen avslutade Nationskampen
Lördag 6 maj avslutades Nationskampen med sittningen Bäst i Väst. Efter en solig och varm vårdag inleddes kvällen med en läskande fördrink på Druidgården, bland kristallkronor och mjuka fåtöljer. Klädkoden ”det finaste du har” ledde till en stor variation av festklädda gäster utan formella krav.
Sittningen var en fem-rätters middag där 4 av rätterna var hemlagade. Det bjöds på en blandning av wermländska och västgötska traditioner, det sjöngs sånger från båda läger, och såväl dikter som roliga historier framfördes. Nationernas kuratorer höll tal, Wermlands på rimmad vers, och Röda Arméns Gosskör gycklade. För att om möjligt utse en vinnare av Nationskampen genomfördes några tävlingar under sittningen, bl.a. konstruktion av högsta torn i papper och en quiz om älgar. Med knapp marginal tog Wermlands Nation hem segern!
Efter sittningen öppnade baren, och de ännu mer festsugna åkte sedan vidare till Ättestupan i Ryd för efterfest. En mycket lyckad och avslappnad fest, men med stil och många klassiska studenttraditioner!
Ett fotoalbum finns på Facebook.

bastivast-webb
Den prestigefyllda Nationskampen mellan Wermlands och Västgöta avgörs med en sittning till siste man!

info-bvPlats: Druidgården
Dag & tid: lördag 6 maj kl. 18 (fördrink)
Pris: 330 kr

Anmälningstiden har nu gått ut och vi kan tyvärr inte ta emot fler gäster. Är du redan anmäld kan du ta del av vår praktiska info inför festen.

En sittning där vi höjer nivån ett snäpp upp från de finsittningar du kanske är van vid!
Klädkoden är ”det finaste du har”, allt från kostym/kjol och uppåt. Plocka fram det finaste ur garderoben, kanske en mörk kostym, folkdräkt, cocktaildress, militäruniform, smoking, frack, långklänning.
Mat och dryck består av 5 rätter:
– Inlagd sill på kavring med örter och gräddfil
– Hemlagad soppa med potatis och purjolök
– Hjortstek med Grand Veneursås och grönsallad
– Vaniljpannacotta toppad med säsongens bär
– Mörk chokladbrownie med lättvispad grädde
Till förrätterna ingår snaps och öl, till huvudrätten vin, och till efterrätterna kaffe och avec! Naturligtvis finns det alkoholfria och vegetariska alternativ, säg till när du anmäler dig så ordnar vi det!
Lokalen är en tjusig, privat festvåning som du förmodligen aldrig besökt förut: Druidgården (i stadsdelen Hejdegården)
Sång och underhållning kommer att innehålla värmländska och västgötska sånger, och gyckel av hög klass.
Gäster från våra vännationer i Norden är inbjudna.

Kom och upplev det speciella med nationslivet och våra traditioner! Efter en unik sittning har vi efter-mingel med bar (dock ingen dans) och därefter kan man dra vidare till en enklare efterfest på Ättestupan, eller något annat eftersläpp.

Under sittningen kommer Nationskampen att avgöras och en segrare koras. Var med och kämpa för ”din” nation!

Nationskampen-webb3

”Best in West” dinner Saturday May 6

The Nation Fight (Nationskampen) between Wermlands and Västgöta Nations has been on-going since late March, and this stylish dinner will decide which nation is ”best in west”!

reg-bvLocation: Druidgården
Day & time: Saturday May 6 at 18:00 (predrink)
Price: SEK 330

The registration is now closed and we cannot accept any more guests.

A dinner with a higher style compared to other student dinners in Linköping!
Dress code is ”the most stylish you have”, ranging from suit/skirt and upwards. Bring out the nicest dress you have, perhaps a dark suit, national costume, cocktail dress, military uniform, tuxido, white tie, evening gown. (However, this is not a ball)
Food and drinks consists of 5 courses:
– Pickled herring with herbs and sour cream
– Homemade soup with potatoes and leek
– Deer steak with Grand Veneur sauce and vegetable salad
– Vanilla pannacotta topped with seasonal berries
– Dark chocolate brownie with light whipped cream
For the entrees we serve snaps and beer, for the main course wine, and for the desserts coffee and avec! Of course there are non-alcoholic and vegetarian options, etc. – let us know when you sign up and we will fix it!
The premises is a private banquet hall not used by other student organizations: Druidgården (in the city district of Hejdegården)
Songs and entertainment will include songs from the two nations, and external appearances from other student organizations.
Guests from our Nordic friend nations are invited.

Join us for a unique experience of the nations’ traditions! The evening concludes with after-dinner mingle with a bar (but no dancing) and then you can join us for a relaxed after-party at the nation premises of ”Ättestupan”, or some other after-party.

During the dinner the Nation Fight will be decided and a winner will be chosen. Be prepared to fight for ”your” nation!