Nyheter

Läget i nationen, augusti 2017

  • Webmaster

Wermlandslogo_questionJust nu befinner sig Wermlands Nation i ett osäkert läge. På ett möte i oktober 2017 kommer nationens framtid att avgöras. Ska verkligen den ”bästa” nationen i Linköping försvinna? Under tiden hänger vi med på Västgöta Nations aktiviteter. Läs mer nedan.

En förening som Wermlands Nation behöver en styrelse för att kunna anordna roligheter. Under förra läsåret bestod styrelsen av 4 st. alumner/seniorer, men det håller inte i längden. För att vara en del av studentlivet vid LiU behöver vi ha yngre, aktiva studenter i styrelsen.

Inför vårt senaste Landskap (årsmöte) den 22 maj 2017 gick det inte att hitta en ny ordinarie styrelse för läsåret 2017/18. Därför blev vi tvungna att fatta ett första beslut om upplösning av nationen. MEN, det krävs två sådana Landskaps-beslut för att genomföra upplösningen, så ännu är inte slaget förlorat! Just nu sitter en tillfällig styrelse vid rodret fram till oktober 2017, då ett extra Landskap ska hållas.

VG-logoFram tills dess kommer nationen inte att anordna några egna evenemang, men vår brodernation Västgöta Nation har bjudit in oss att deltaga på deras evenemang under hösten (läs mer här).
På så sätt kan alla ”wermlänningar” ändå få uppleva lite av vad nationslivet innebär. Förhoppningsvis väcks då en vilja att även driva Wermlands Nation vidare! Det behövs inte mer än 3 studenter som är villiga att bilda en styrelse, som då ska väljas på det extra Landskapet i oktober 2017. Mer info finns på sidan Bli kapten på Wermlands-skutan!

Ett annat alternativ är att några alumner/seniorer bildar en ny styrelse, och driver nationen vidare som en ren alumni-förening, alltså utan att synas i studentlivet. Då överlever nationen fram tills dess att nya studenter vill ta över igen.

Nationskampen-logoAtt Wermlands Nation är den bästa nationen vet vi med säkerhet, eftersom vi vann Nationskampen som utkämpades under våren 2017! Västgöta Nation vill förstås ha revansch, alltså måste Wermlands överleva… Se där ett skäl så gott som något för att engagera sig i nationen!

Comments are closed.