Fest i Oslo 23 september

dns2En av våra vännationer, Det Norske Studentersamfund (DNS) i Oslo, har bjudit in oss till Grisefest lördag 23 september. Här kan du läsa mer om vad som gäller om du vill resa dit.

Grisefesten hålls till ära av ”Hans Majestet den Gyldne Gris”, en gyllene gris som är beskyddare för DNS. Festen hålls bara vart 4:e år och detta är den 21:a Grisefesten sedan 1859.

• Grisefesten inleds på lördagen med en ordensceremoni kl. 16 i den Gamle Festsal till Universitetet i Oslo.
  • Därefter stor galafest och middag på Chateau Neuf, DNS eget ”slott” i Oslo, ett mycket stort studenthus med massor av aktiviteter.
  • Galan inleds med fördrink kl. 18. Det är tre-rätters middag med tillhörande dryck, följt av dans och efterfest på slottet.
  • Galaklädsel, gärna med ev. akademiska ordnar och förtjänsttecken. Galaklädsel innebär det finaste man har, frack/långklänning, smoking eller mörk kostym. Mer info på norska finns här.
  • Redan på fredag kl. 18 hålls en informell samling på Chateau Neuf för alla nordiska vännationsgäster, så att man kan lära känna varandra lite i förväg.
  • Vi har två gratisplatser, dvs. utan kostnad för den mat och dryck som ingår i middagen! DNS kan också ordna enklare logi. Det betyder att du ”bara” behöver betala för resan till och från Oslo.

Info på norska finns på DNS Facebook-event eller på deras webbsida för Grisefesten.

Sista anmälningsdag söndag 17 september
OBS: Du ska tidigare ha varit engagerad i nationen, eller vara beredd att engagera dig till hösten 2017, för att få möjlighet att åka på denna resa.

Är du intresserad av att resa, skicka epost till vår 1Q Thomas.

Mer information om våra resor till vännationerna.

osloresa16maj