Landskap 27 maj

Söndag 27 maj är det Landskap med Wermlands Nation – första och sista aktiviteten för terminen. Ta chansen att träffa oss som håller i trådarna!

”Landskap” är det traditionella namnet för årsmöte inom nationsvärlden. Många wermlänningar har fått en kallelse till Landskapet via epost. För att kunna närvara och rösta på Landskapet måste du vara medlem i nationen, vilket du senast kan bli på plats innan vi börjar – gratis!

askungen
Landskapet äger rum söndag 27 maj kl. 16 på Ättestupan (längst upp i trapphuset på Rydsvägen 252). Askungen lär ha sagt:
”Nåja. Vad är väl ett Landskap på Ättestupan? Det kan ju va fruktansvärt långtråkigt och dötrist och… alldeles, alldeles underbart!”

Nja, vi kan inte utlova en underbar tillställning med tappade skor och romantiska möten. Men just den här gången är det extra viktigt att vi blir ett gäng som kan diskutera situationen i nationen och hitta en väg framåt.

Så här är läget i nationen:

• Vi i nuvarande styrelse avgår till sommaren. Vi är 3 studenter och 2 st. alumner som suttit sedan oktober 2017.
  • Tyvärr har vi inte kunnat anordna några aktiviteter under vårterminen, bl.a. beroende på att en av oss avbrutit sina studier och flyttat hem till Värmland, och en av oss har drabbats av dödsfall i familjen.
  • För att fortsätta med evenemang under nästa läsår måste vi få in nya aktiva studenter i styrelsen. Ni kommer att få hjälp och info om hur nationen drivits hittills, men ni har också stora möjligheter att skapa något nytt! Läs mer om engagemang här.
  • Hittar vi inga nya studenter så måste vi antingen försöka fortsätta som en slags ”alumniförening”, eller ta ett första beslut om upplösning av nationen :-(
  • Vi är en unik studentförening med lång historia och massor av kontakter i det nordiska studentlivet. Visst vore det väl synd om vi skulle försvinna?

Mer detaljer om Landskapet kommer att skickas ut via epost, men följande gäller:

• Mötet håller på ca 2 timmar, beroende lite på vilka alternativ som finns för att fortsätta driva nationen.
  • Är man inte medlem i nationen kan man bli det gratis i förväg – vi har strukit medlemsavgiften eftersom vi inte haft någon verksamhet under terminen. Anmäl dig som medlem här, eller gör det på plats innan mötet börjar.
  • Vill man som medlem skriva en motion ska den vara styrelsen tillhanda senast torsdag 17 maj. En motion ska innehålla ett konkret yrkande.
  • Vill man engagera sig i nationen under nästa läsår ska man kontakta 1:e Qurator via epost eller komma till Ättestupan (Rydsvägen 252) torsdag 24 maj kl. 20.

Hjärtligt välkommen!