Ny styrelse och Landskap i november

Nu har nationen en ny styrelse som satsar vidare på höstterminen 2018. Vi kommer också att ha ett extra Landskap (årsmöte) i november. Vilka sitter i styrelsen och varför ska vi ha Landskap?

På vårt ordinarie Landskap (årsmöte) i maj valde vi en ny styrelse med en engagerad student som kurator (ordförande), och tre andra erfarna nationsrävar. Den nya styrelsen är dock en tillfällig styrelse som är vald på kortare tid, fram till november 2018. Detta för att vi behöver få fler yngre studenter som vill vara aktiva i nationen för att vi ska kunna fortsätta som studentförening.

Här är folket i nuvarande styrelse:

1qanna 1:e Qurator Anna Trinkune: Här kommer fem fakta om mig och vem jag är utanför Quratorsrollen:
1. Jag pluggar mitt andra år på Kognitionsvetenskapliga programmet
2. Jag är inte värmländsk på riktigt men ser hellre Karlskoga som en del av Värmland än Örebro län.
3. Jag gillar matlådor men inte att äta samma mat mer än tre dagar i rad.
4. Jag är på IKEA alldeles för ofta.
5. Om jag har en Baljankaffe i handen så är något väldigt fel.
Nu när du lärt känna mig vill du förhoppningsvis börja umgås med mig och min styrelse!
2qchristian 2:e Qurator Christian Hagenvik: Christian sitter på dubbla stolar, men det beror inte på hans enorma kroppshydda, utan på att han är så förtjust i nationer att han är med i både Wermlands och Västgöta Nations styrelse, samtidigt! Christian är en driftig fixare, som dessutom ståtar med ett eget gym i sitt korridorrum. Men han är snäll (också).
kassoranders Kassör Anders Molander: När Anders inte kör runt i sin Camaro så jobbar han på Saab med det där JAS-planet (mer än så får vi inte säga). Anders främsta koppling till nationen är att hans flickvän (numera hustru) Åsa var med och bildade nationen för X antal år sedan, men då hade Anders redan flytt Linköping. Anders är uppväxt i Karlstad och veckopendlar dit.
ledamotthomas Ledamot Thomas Michanek: En arbetsmyra i nationen som vi inte tycks bli av med. Thomas har varit 1:e Qurator i flera omgångar och var också med och bildade nationen en gång i tiden. Det gör honom till gamling/senior/patet i ordets rätta bemärkelse, men han var faktiskt LiU-student senast 2016 då han läste filosofi. Sedan flera år är Thomas webmaster, dvs. håller i den här hemsidan. Thomas är också uppväxt i Karlstad.

Denna styrelse kommer att fixa aktiviteter fram till november 2018, då vi ska hålla ett extra Landskap (årsmöte). Fram tills dess vill vi att fler studenter vågar ta steget att bli aktiva i nationen. Åtminstone två av ”gubbarna” i styrelsen har gjort sitt och ska ersättas med nya, fräschare krafter, hade vi tänkt.

Om du som LiU-student tycker att det här med nationer verkar kul, men du är osäker på vad det innebär att engagera sig, så kommer vi under hösten att ge alla nyfikna chansen att träffa oss i styrelsen under avslappnade former. Då kan man få veta mer och komma med idéer på vad vi ska göra och hur. Håll utkik här på hemsidan och Facebook för att se när dessa tillfällen äger rum.

P.S. Skulle det vara så illa att ingen mer student vill engagera sig i nationen fram till november, då kan vi i värsta fall tvingas lägga ner verksamheten… Det vore väl ändå bra onödigt?