Vad hände under Jubileumshelgen?

(English version below)

Missade du vår Jubileumshelg 17-19 april 2015? Rackarns otur, men här kommer en kort sammanfattning. Ett fotoalbum finns på Facebook.

• Vi fick besök av 5 av våra vännationer i Norden: Värmlands Nation i Uppsala, Wermlands Nation i Lund, Nylands Nation i Helsingfors, Savolainen Osakunta i Helsingfors, och Studenterforeningen i Köpenhamn. (Se denna sida för mer info om våra vännationer). Sammanlagt hade vi 13 gäster (stipendiater) på besök som fick uppleva Linköping!
  • Fredag kväll 17 april hade vi en 2-rätters VälkomstmiddagFlamman Pub & Disco för ett 20-tal gäster, där vi tvingades fajtas med två andra sittningar om herraväldet. Efteråt stannade vi kvar på nattklubben och ägde dansgolvet i början av kvällen :-)
  • Lördag 18 april inleddes med en guidad rundtur i Linköping för stipendiaterna och några andra gäster. Vi besökte bl.a. Domkyrkan innan vi tog bussen till Campus Valla, där vi åt medhavd lunch och bl.a. besökte kårhuset Kårallen. Därefter gick vi till Gamla Linköping med Kanevads snickeri och Handelsboden. Rundturen avslutades med fika och våfflor på Ernias våffelstuga, till nedsatta studentpriser!
  • På lördagkvällen var det dags för Jubileumssittningen på Druidgården för ett 50-tal gäster. Under fördrinken fick vi ta emot gåvor från våra vännationer, och Lars Häger berättade kort om hur nationen bildades 1985. Menyn på trerätters-sittningen bestod av Räkbakelse med gravad lax, Lammytterfilé med rotsakstårta och Saffranspannacotta, och där hade vi själva tillagat förrätten och efterrätten! Under sittningen underhölls vi av smURF (Urfadderiet), Indiekören och Holgerspexet. Efter sittningen bar det iväg till eftersläpp på HG (Ryds Herrgård), där vi fått gratis inträde för alla våra gäster.
  • Söndag 19 april avslutades helgen med Sillfrukost (Sillis), en klassisk brunch framåt 11-tiden. Ett 25-tal gäster tog för sig och Savolainen Osakunta körde sin traditionella Bingo med oväntade priser.

Nog snackat, var är bilderna??? Kolla in vårt fotoalbum på Facebook!

WermlandsSittning20150418-109
Några av stipendiaterna från våra vännationer!

What happened during the Jubilee weekend?

Did you miss out on the chance to experience our Jubilee weekend on April 17-19 2015? Darn bad luck, but here’s a short summary. A photo album is available on Facebook.

• 5 of our Nordic friend nations paid us a visit: Värmlands Nation in Uppsala, Wermlands Nation in Lund, Nylands Nation in Helsinki, Savolainen Osakunta in Helsinki, and Studenterforeningen in Copenhagen. (See this page for more info on our friend nations). In total we had 13 guests (”stipendiater”) visiting who experienced Linköping!
  • Friday night April 17 we had a 2-course Welcome dinner at Flamman Pub & Disco for about 20 guests, where we were forced to fight with two other dinners for supremacy. Afterwards we stayed at the night club and owned the dance floor in the beginning of the night :-)
  • Saturday April 18 started with a guided tour of Linköping for the stipendiats and some other guests. We went to see the cathedral before taking the bus to Campus Valla, where we had lunch and visited Kårallen (the student union building). Then we went to Gamla Linköping and Kanevad’s carpentry and Handelsboden (an old shop). The tour ended with ”fika” and waffles at Ernia’s våffelstuga, with discounted student prices!
  • On Saturday evening it was time for the Jubilee Dinner at ”Druidgården” with about 50 guests. During the predrink we received gifts from our friend nations, and Lars Häger told the story of how the nation was founded in 1985. The menu of the 3-course dinner was Shrimp pastry with cured salmon, Lamb sirloin with root vegetable cake och Saffron panna cotta, of which we had made the starter and dessert ourselves! During the dinner we were entertained by smURF (Urfadderiet), the Indie Choir, and the Holger Spex. After the dinner we headed for an afterparty at HG (Ryds Herrgård), where we had been given free entrance for all of our guests.
  • On Sunday April 19 the weekend ended with ”Sillis”, a classical student brunch. About 25 guests were present and Savolainen Osakunta did their traditional Bingo with unexpected prizes.

Enough already, where are the pictures??? Check out our photo album on Facebook!