Aktiviteter

Här kommer ett smakprov av olika traditionella aktiviteter i Wermlands Nation.

  Under det senaste året har vi tyvärr inte haft så många egna aktiviteter, då styrelsen i nationen inte kunnat arbeta på vanligt sätt. Men det tänker vi ändra på under höstterminen 2018! Sakta men säkert kommer vi att försöka återgå till de traditionella aktiviteterna du kan se här nedan.

En lista av alla våra aktiviteter i tidsordning hittar du på den här sidan.

nollep

Välkomnande av nya studenter (nolle-p)

Varje terminsstart brukar vi anordna mindre aktiviteter för nyantagna studenter. Det är oftast en nolle-grillning kvällen innan det första uppropet, innan de blir uppslukade av nolle-p. På hösten är vi med på den stora KALAS-mottagningen där alla studentföreningar visar upp sig.
Här kan du se välkomstaktiviteterna vi hade hösten 2015

Reccegasque och Älgjakten

Varje höst har vi en eller två finsittningar: Reccegasque i september för att välkomna nya studenter (recentiorer) och vår årsfest Älgjakten i november. Vissa år slår vi ihop dessa till en enda fest som då ligger i början av terminen. Här får du uppleva våra unika sittningstraditioner!
Foton från en Reccegasque, Foton från en Älgjakt

Älgjakten2012
Höstsport2012

Höst / Vinter / Vår-sport

Här kombinerar vi någon sportaktivitet med bastu och efterföljande middag. Beroende på när evenemanget inträffar så kallas det antingen Höstsport, Vintersport eller Vårsport.
Facebook-event för en Höstsport

Spel / Film / Kultur-kvällar

Ibland anordnar vi kvällar med något kulturellt tema, t.ex. spela sällskapsspel eller titta på film, oftast kombinerat med fika. Ibland är det vår inspektor som berättar kring ett historiskt tema.
Facebook-event för en filmkväll
Exempel på spelkväll
Exempel på inspektorsfika

spel
Balen2013

Utbyte med vännationer och Baler

Vi har utbyte med flera vännationer på olika universitet i Norden, vilket innebär att vi regelbundet blir bjudna till deras evenemang. En fantastisk möjlighet att få uppleva studentliv och baler i andra städer! Ofta får vi gratisplatser, som i första hand erbjuds de som är aktiva i nationen. Självfallet bjuder vi själva tillbaka, så på våra större evenemang får du ofta träffa gäster utifrån.
Foton från Nationsbalen i Linköping 2013

Valborg och SOF

På Valborg och SOF (StudentOrkesterFestivalen) anordnar vi lite lättsammare aktiviteter. Valborg inleds med Champagnefrukost i Trädgårdsföreningen, fortsätter med Lihkörens insjungning av våren, och avslutas med grillkväll och eftersläpp till kravallen Akuten. Under SOF umgås vi ofta med orkestern SOSSu från vår vännation Savolainen Osakunta i Helsingfors.
SOSSus besök i Linköping 2013

Grillfest SOF med SOSSU
WermlandsSittning20150418-109

Födelsedagar och Jubileum

Nationens officiella födelsedag 28 februari firas med tårta eller middag. Var femte år anordnar vi ett större Jubileumsfirande med många inbjudna gäster. Våren 2015 firade vi 30 år med ”Jungeleum”, ett flertal unika evenemang mellan februari och april.
Allt om 30-årsjubiléet 2015

Medlemsmiddagar

Lite då och då anordnar vi enklare middagar för en billig penning, max 50 kr. Då får man en två-rätters middag med dryck, utan klädkod och andra sittningstraditioner.

middag_151592057
640px-3D_Judges_Gavel

Landskap med pub / julbord

Nationens årsmöte kallas Landskap och det kombinerar vi ofta med en pub, glöggafton eller julmiddag, beroende på när Landskapet äger rum.